Lemon Curd direkt från Skottland,
finns på House of Eden så klart!
En mer påskvänlig ingrediens är svårslagen.
Bred på rostat bröd eller använd i bakverk - se nedan.
Lemon Curd Kakor
Söta Kakor med syrlig fyllningIngredienser
3 dl vetemjöl
3 msk socker
100 g smör
1 st äggula, stor
1 dl lemoncurd
Florsocker att pudra över
3 msk socker
100 g smör
1 st äggula, stor
1 dl lemoncurd
Florsocker att pudra över
Gör så här
1. Mät upp mjöl och socker.
2. Lägg i skivat fett.
3. Smula ihop det hela med fingertopparna så fort som möjligt.
4. Lägg i äggulan och arbeta ihop till en deg.
5. Låt vila i kylskåpet i 30 minuter.
6. Kavla ut degen.
7. Ta med mått (7-8 cm i diameter) ut runda kakor.
8. Lägg en liten klick lemoncurd på mitten av varje liten degbit.
9. Vik sedan degen över fyllningen så att lemoncurden göms.
10. Grädda kakorna i 175 grader i ca 12 minuter.
11. Pudra rikligt med florsocker över de varma kakorna.
12. Låt dem sedan kallna.
NJUT!!
Skall ärligt säga att jag inte provat detta recept själv,
men har svårt att tro att den färdiga kakan skulle smaka
något annat än MUMMA!
//Christopher