tisdag 24 augusti 2010

Rain rain rain

Rain drops was falling on my head.......
Under eftermiddagens promenad med Bentley, hamnade vi mitt i ett hejdundrande ösregn. Lyckades hitta en utskjutande balkong som vi sökte skydd under.  - Hur länge skall vi stå här? Tycktes Bently fråga, och jag undrade nog det samma. Det var en kvarts promenad kvar till bostaden, och då snackar vi en BLÖT kvart. 
Nej - vi får nog stå kvar här en stund.
Då dök Hon upp första gången - En kund som handlat i butiken några gånger. Vi känner inte varandra mer än att vi nickar artig när vi möts. - Har Du inget paraply i det här ovädret, undrade hon med ett glatt smil, och travade vidare försökandes balansera sitt eget lilla paraply i kastvindarna.
Dropparna föll allt jämnt - när vi tog mod till oss och gick vidare. Försökte dra jackan så högt över öronen som möjligt, stackars Bently - Han hade ingen jacka.
När vi kommit en bit, dök Hon upp för andra gången. - Varsågod, sa hon, och räckte fram ett sprillans nytt paraply. - Men....var har Du fått det ifrån, undrade jag. Hon hade redan hunnit gå några steg, när Hon vände sig om med ett ännu större smil - Jag köpte det till dig, en liten räddare i nöden, sa Hon, fortsatte gå, och var snart bara en suddig bild i det strilande regnet.
Där stod vi nu, jag och Bentley. Med ett paraply. - Men upp med det då sa Bentley, så vi kommer hem någon gång. Vi fortsatte promenaden hemåt, och kom hem mer torra än om vi inte blivit uppskattade av en så trevlig och go person.
I bland snurrar jorden ett extra varv för ens inre - till och med för ett paraply.
TACK Du medmänniska.
Bentley och Christopher

VERANDA ......grey

Me like:
Grått i alla dess uttryck, från varm till kall.
Grått är en svår kulör som lätt kan "väga över" mot grönt eller blått.
Det är inte sällan man ser nymålade rum, som skulle blivit grå, istället lysa av lila, eller rosa toner.
Så var noga när Du skall bryta Din kulör hos handlaren, titta på många prover, jämför i dagsljus - flera prover bredvid varandra.
Personligen tycker jag bäst om den grå färgskalan som drar något åt det grön/bruna, det ger en nyans som upplevs varmare, och ofta ger den olika uttryck i olika belysning.
Bilderna nedan kommer från min favorit tidning VERANDA.

Välkomnande hall
i en stålgrå nyans.
Mullvadsgrått
Tillsammans med krispigt
kritvittt.
Linnegrått

Grå/grön
Grafiskt.
Difust grått - nästan vitt.
Nästan inget grått - men snyggt!
I princip alla blommor
gör sig otroligt bra mot
en grå-tonad bakgrund.
(här creme, men kunde varit grått)
//Christopher
Related Posts with Thumbnails

Tack för besöket - och välkommen åter