tisdag 23 november 2010

Perhaps.....perhaps..........

 En liten promenad fram till den slitna dörrren - fötterna lämnar spår på den oskottade gången. Det doftar av härligheter inifrån huset.
 Väl inne hängs ytterkläder på den fina kroklisten - till julens ära, pyntad med familjens och vänners julstrumpor. Väggarna är varmt röda och ett par Tolix-stolar står välkomnande för trötta fötter.

 På golvet ligger en skönt värmande heltäckande matta med rutor röda som väggen. Det känns lite som att tiden har stannat - det är något märkligt på gång.
 Den lilla hallen är försedd med tre dörrar - varav den ena är en fin gammal dubbeldörr, den leder in till det lilla vardagsrummet, där elden sprakar stämningsfullt i öppna spisen. Du stryker emot ett draperi när Du passerar tröskeln - åh vad fint tyg, i ylle med god kvalitet, tartanrutigt - mmmmm så fint.
 På bordet framför brasan bjuds stora koppar med kaffe - och varm mjölk. Soffan är så behagligt mjuk och fluffig - gud så skönt. Stilla musik omger Dig med en sövande rytm och Du faller i sömn.
Men vaknar glatt när någon ropar från köket - Nu är julgodiset klart kom och smaka - vem vill slicka den sista smälta chokladen?


En liten vintersaga från mig.
//Christopher
Related Posts with Thumbnails

Tack för besöket - och välkommen åter