torsdag 2 september 2010

In my mind....Sisal carpet

Perfekt i trappan
Sialmattan tillverkas av fibrer från en Agave.
Fibrerna kardas och tvinnas till trådar i olika tjocklekar.
Vävs sedan till mattor  med olika strukturer, finns från riktigt grova till mer fint vävda.
Inte lika vanlig i Sverige som i tex. England och USA - som heltäckningsmatta - vi är nog mer vana att se den som en allt för liten matta med kantband, under soffan eller matbordet.
Väljer Du att lägga den som heltäckande matta, får Du inte bara ett näst intill outslitbart golv - Du får även en klassisk tidlös matta som håller i alla trender. Använd Dina "vanliga" mattor ovanpå! Nemas problemas.
Tips! Låt samma heltäckande matta följa genom hela bostaden. Enhetligt och snyggt - rummen kommer att upplevas betydligt större - och tystare. Om du inte vill dölja Ditt befintliga golv - välj att måttbeställa en sisalmatta som är nästan lika stor som rummet - ca 15-20cm från golvsockel, runt hela rummet.
Vid köp av måttanpassad matta måste kanterna säkras för upprepning. Du kan välja på att langettera eller låta sy på ett kantband - välj då ett band så lik färgen på mattan som möjligt.
Sisal är av traditon i en naturlig sandfärgad kulör - mörkare eller ljusare. Nu finns det även infärgade mattor i nästan valfri kulör - men jag tycker nog att den traditionella står sig bäst - om Du vill välja något tidlöst.

Under matbordet
Heltäckande i sovrummet.......

.....och vardagsrummet

Med kantband
En mörkare nyans
Bästa mattan att välja till hall och genomgångs rum
Många nyanser
Som stor friliggande matta
Ytterligare textila kantband
Många neutrala mönster och kulörer
Heltäckande i trappan - perfekt när Du vill göra
om Din gamla slitna trappa.
//Christopher 
Related Posts with Thumbnails

Tack för besöket - och välkommen åter