fredag 15 oktober 2010

Cosy bed.....in my mind

 Har alltid varit svag för sovrum med mycket textil. Helst skall en stor himmelsäng trona mitt i rummet, bäddad med vackra lakan och vara överöst med svulstiga kuddar. Nu är det så - att alla kan inte få rum med en säng av gigantiska mått, varken på höjden eller bredden. En rejäl huvudgavel kan ju lätt tillverkas med enkla medel, lite MDF - vadd - fodertyg - och en elegant möbeltextil. Kanske lite knappar som fästs och dras åt, så det bildas sköna fördjupningar i ett snyggt rutmönster. Fast det var inte sänggavlar jag tänkte skriva om i dag - det får bli en annnan gång.
Sänghimmel var det.
Som sagt - en traditionell sänghimmel med fyra stolpar och takram - kan vara lite besvärlig - framför allt kan man inte låta sängöverkast hänga över kanten - stolparna är i vägen. Då kan Du göra som på dagens bilder. Fäst en gardinskena i taket - och låt längderna hänga från den, fodra gärna med avvikande kulör på insidan. Kappan måste stärkas med fliselin för att inte se för sladdrig ut - denna fäster Du på skenans utsida med kardborreband - likadant gör Du på skenans insida. Vill Du inte ha en sänggavel - låt en extra längd av fodertyget bilda bakgrund vid huvudändan. OBS Skenan bör var 10cm bredare än sängen på var sida, samt på längden - textilen skall hänga fritt utan att vidröra sängen.
Tänk nu bara på - att inte använda en allt för mönstrad textil. Mycket arbete ligger bakom tillverkning - och Du skall inte tröttna för fort. Samma textil används till gardin vid fönstren - lugnt och stilrent.
Hmmmm....me like!
Ha de´
//Christopher
Related Posts with Thumbnails

Tack för besöket - och välkommen åter