torsdag 22 mars 2012

Lemon Curd Cookies



 Lemon Curd direkt från Skottland,
finns på House of Eden så klart!
En mer påskvänlig ingrediens är svårslagen.
Bred på rostat bröd eller använd i bakverk - se nedan.
 Lemon Curd Kakor 
Söta Kakor med syrlig fyllning


Ingredienser

3 dl vetemjöl
3 msk socker
100 g smör
1 st äggula, stor
1 dl lemoncurd
Florsocker att pudra över 

  Gör så här 

1. Mät upp mjöl och socker.
2. Lägg i skivat fett.
3. Smula ihop det hela med fingertopparna så fort som möjligt.
4. Lägg i äggulan och arbeta ihop till en deg.
5. Låt vila i kylskåpet i 30 minuter.
6. Kavla ut degen.
7. Ta med mått (7-8 cm i diameter) ut runda kakor.
8. Lägg en liten klick lemoncurd på mitten av varje liten degbit.
9. Vik sedan degen över fyllningen så att lemoncurden göms.
10. Grädda kakorna i 175 grader i ca 12 minuter.
11. Pudra rikligt med florsocker över de varma kakorna.
12. Låt dem sedan kallna.
NJUT!!

Skall ärligt säga att jag inte provat detta recept själv,
men har svårt att tro att den färdiga kakan skulle smaka
något annat än MUMMA!

//Christopher
Related Posts with Thumbnails

Tack för besöket - och välkommen åter