söndag 31 oktober 2010

Four weeks............


 1:a advent om fyra söndagar - oj vad tiden går. Skall nya gardiner planeras är det hög tid nu. Det känns lite konstigt att visa juldekorerade bilder just nu, men skall man planera så skall man. Det blir ju lite lättare med en bild att utgå ifrån. I dag visar jag två teman - ett röd/vitt och ett vitt. Planerar att komma med en i naturens färger också plus något i guld.
Det är något med rutan som inger hemtrevnad och en ombonad känsla. Väljer Du en liten ruta blir kulörerna inte lika markanta - en liten röd/vit, kan lätt uppfattas som rosa - något att tänka på. Kanske hellre en stor ruta som får agera tonsättare för rummet. Fodrad med en Toile i samma färgskala - så snyggt. Som Du ser på bilderna ovan är denna rutiga gardin inte alls i ett julpyntat rum, fast nog skulle det passa utmärkt med en rödklädd gran och stora flergrenade julstjärnor på spiselkransen!?
Stor ruta - bättre än en liten som kan
kännas lite "köksig"
Satsa på stora julstjärnor - hellere färre
och större, än fler och små.

Liten ruta - snygg i köket eller som insida
till glasade dörrar - med ett brett rött band
till midja.
Toile tillsammans med ruta - helrätt!

Bilden ovan visar en stor ruta i gardinlängder. Ett val som ger ett annars elegant rum en nertoning - ger en lite lantlig stil. Så var inte rädd för rutor utanför sovrum och kök - där de annars är vanligast sedda.

Ännu ett sommrigt rum som funkar lika bra till jul.

 Har Du en ljus färgskala i hemmet - kanske en jul i vitt är något som passar bra. Helvita längder i en tung sammet ger ett sofistikerat uttryck - gärna fodrat - kanske med en beige ruta. Vita hyacinter och snösprayade julenar - massor av vita blockljus på stora silverfat - VACKERT.

Gardiner får alltid ett bättre fall om Du väljer att fodra längden.
Samtidigt kan ett kompletterande tyg ge det där lilla extra - samt vara
tongivande vid övriga val av textilier i rummet, kuddar, plädar, mm.
2 på rad ger en
annorlunda adventsstake.
Kransar - både hängande och
liggande på bord - ju fler desto bättre!!
Ja - tiden går fort och var inte rädd att börja för tidigt - hellre  uppleva fler dagar av advents och julpyntade hem innan Jul  - än efter - tycker jag.

PS. Jag har tidigar gjort ett inlägg om vad som kan vara bra att tänka på i gardinfrågor se - Curtains.

//Christopher
Related Posts with Thumbnails

Tack för besöket - och välkommen åter