onsdag 20 april 2011

Macaroons / Macroner?!?!?!?

Passar förfärligt bra på påskbuffén tycker jag.

Macroner , Macaroner eller Macroons?
Vet inte vilket namn som är rätt på svenska  (gjorde en sökning och alla alternativen kom upp)
Men jag vet att jag tycker om mandel - och kakor - smörkräm.
Alltså tycker jag om mandelkakor med smörkräm - även om jag aldrig smakat på en Macron.
Trendig har dennna lilla skapelse blivit - även om den är svårbakad.
Syns på de finare mingeltillställningarna, ofta med ett glas skumpa.
Kan man be Påskharen om en tro?

Någon som smakat och kan delge ett utlåtande?

//Christopher

4 kommentarer:

Sarah James Larsson sa...

Visst är de vackra! Tyvärr är de inte särskilt goda, inte ens de från Laduree, med riktig choklad ganache i, men de ser så otroligt läckra ut, så det gör ingenting...kvinnor i Paris (där de först blev så populära) äter oftast inte så mycket (för att förbli smala och eleganta) så de bara knapra lite på en kant, ser fina ut och har aldrig klagat om smaken, som de hinner nog inte uppfatta. Det är i alla fall min teori.
Glad Påsk Christopher! Kommer du o hälsar på oss snart?
Kram,
Sarah

House of Eden Interiör sa...

Glad Påsk tillbaka! Nu har jag smakat, Du har rätt, det var ju inte så att knorren slog knut precis. Men fina var de och trendiga är de ju, så självklart skulle jag äta en (fast det blev 5).
Vi ses.
//Christopher

Maria sa...

Hoppas du haft en underbar Påsk. Det har vi haft här hemma. Kramar Maria

Anonym sa...

Efter att ha smakat de macarons som Sebastien Boudet bakar på prisbelönta Petite France i Stockholm så är jag beredd att hävda att den lilla franska godbiten kan smaka fantastiskt! Men det finns, som med all mat nuförtiden, väldigt många bleka kopior.

Related Posts with Thumbnails

Tack för besöket - och välkommen åter